This website uses cookies to offer visitors an improved browsing experience and services adapted to individual needs. Click here for more details.​

În medicina sportivă, gheața a fost folosită de mult timp ca o modalitate de a accelera recuperarea musculară, de a reduce durerea, inflamarea, rigiditatea și stimularea reducerii acidului lactic.

Folosită după dușul emoțional, o sesiune de saună uscată sau baie de aburi, gheața din bazin se aplică direct pe corp, răcirea organismului nefiind doar vitală ci și necesară pentru creșterea circulației sângelui și întărirea sistemului imunitar.

Sesiunea fierbinte din cabina caldă are un efect relaxant, de curățare, stimulează circulația și sistemul imunitar. În timp ce sesiunea de răcire are o semnificație importantă: vasele de sânge dilatate de căldură se contractă rapid. Interacțiunea dintre cele două sesiuni, cald și frig, servește ca un antrenament pentru vasele de sânge și ajută de asemenea la eliminare toxinelor.

După sesiunea frigidarium, efectul revigorant poate fi simțit ore în șir, circulația fiind stimulată, sistemul imunitar întărit și pielea revigorată.